Ny färgsättning på ESCsverige från nyår

Det är ingen större förändring på gång utan egentligen bara en mindre justering! Efter att ha haft samma färgkarta i två år är det helt enkelt dags för nåt nytt. Lansering blir det i januari när det nya årtiondet är så färskt som det kan bli.

Den riktigt stora strukturella förnyelsen genomgick ESCsverige i januari 2018 och det till stor belåtenhet bland besökarna. I varje fall jämfört med hur det såg ut tidigare. Så på den fronten blir det inte jättemycket nytt. Däremot är vi inne på att ändra de rakt igenom ljusa färgnyanserna som varit detsamma i två år.

Tanken är att övergå till ett slags blågrönt tema. Tänk ädelsten men ändå inte helt turkos. Samtidigt ändrar vi lite på uppbyggnaden och utseendet av bloggen.

Allt ska vara klart i början av januari 2020 och i väntan på det bjuder vi på en kortfattad men smäcker återblick.

Till att börja med tar vi oss tillbaka till inledningen av 2018 då nuvarande blogg-design sjösattes:

Dessförinnan var vi i ett par år relativt violetta, en uppskattad och nästan bortglömd benämning för lila. Bredbilderna var på gång men hade inte hunnit slå igenom 2017:

Violett blev det nya temat efter det bubbelblå som infördes 2014. Här ett exempel på hur specialsidan "Mello" kunde se ut under den perioden:

Nostalgin kan fortsätta flöda hur länge som helst eftersom vi hållit på ganska länge. Låt oss avsluta med en skärmdump från den tiden folk hittade till ESCsweden (ESCsverige sedan 2012). Här är en snart 15 år (mars/april 2005) gammal förstasida:

Kommentarer