Cypern: Det står mellan tre artister

TV-stationen CyBC går för ännu ett internt val i Eurovision. För tillfället ser det ut som att man bakat ner antalet kandidater som kan komma i fråga till tre, två män och en kvinna.

Cypriotisk och grekisk press hävdar att de fått fram namnen på två av dem, Ian Stratis och Vangelis Kakouriotis. Den kvinna som ska vara aktuell har inte namngivits. Enligt samma källor är CyBC denna gången ute efter en manlig sångare, antagligen efter att ha representerats av kvinnor två år i rad.

Ian Stratis
I så fall skulle Ian Stratis ligga bra till att bli den valda. Han är en grekisk sångare som för några år sen nådde finalen i talangtävlingen "X Factor Greece".

Vangelis Kakouriotis är även han från Grekland och har tidigare förekommit i Eurovision-spekulationer. Är 23 år och numera soloartist efter att ha tillhört ett lokalt pojkband.

Fakta & info om: Cypern i ESC

Efter den exempellösa framgången med andraplatsen i Lissabon 2018 kom Cypern i Tel Aviv i år på 13:e plats. Faktum är att ön vid Medelhavets östra hörn varit i ESC-final varje år sen 2015. Så vem som än får åka till Rotterdam har en del att leva upp till!

Kommentarer