Tveksamt om Asiens Eurovision blir av

Först var det sagt hösten 2018 men därav blev inget. Därefter bokades 7 december i år men med bara 1½ månad kvar är tystnaden total. Eurovision Asia Song Contest (EASC) ser inte ut att förverkligas då heller.

Det har varit stora problem att få till en asiatisk motsvarighet till ESC. Australisk tv är tilltänkt som arrangör av den första upplagan men därifrån har det mest varit tal om ideliga svårigheter som politiska hinder, otydlighet och prestige olika länder emellan.

Australiensarna har försök att få ihop det men stött på det ena hindret efter det andra. För ett år sedan kunde ESCsverige berätta att Gold Coast i Australien utsetts till värdstad för första EASC och att den skulle äga rum 7 december 2019.

Läs också från 4/11-2018:  Asiens ESC tänkt för nästa år  ⇨

Planerna på ett 20-tal deltagare tycks ha gått om intet, i våras meddelades att Australien, Nya Zealand, Japan, Sydkorea, Kina, Kazakstan, Maldiverna, Papua Nya Guinea, Solomonöarna och Vanuatu hade visat sitt intresse för tävlingen. Bara tio nationer efter att Indien, Hong Kong, Singapore, Indonesien, Vietnam och många fler valt att hoppa av.

Det verkar som att ytterligare tid behövs för att EASC ska bli av. Då information och uppdateringar på officiella sajten helt saknas kan vi nog stryka Eurovision Asia Contest 2019 den 7 december från kalendern.

Senaste inlägget på officiella webbplatsen är två år gammalt:  Eurovisionasia.tv  

Kommentarer