Italien har funnit sin junior

Här är hon äntligen, Italiens hopp i Junior Eurovision Song Contest nästa månad. Marta Viola är namnet.

Utsedd av tv-bolaget RAI och deras barnkanal "Gulp" redan för ett par månader sen. Men så länge inte låten var klar ville man inte avslöja vem som hade valts. Med det avklarat har RAI nu offentliggjort musikvideon till bidraget La voce della terra.

En pampig låt åt ballad-hållet till är vad bara 10-åriga Marta Viola från Turin kommer tävla med. I JESC brukar Italien hålla sig ganska väl framme i resultatlistan, 7:e plats av 20 blev det i senaste upplagan.



Mer om juniortävlingen som stundar
Det är nu klart att Gromee producerar den officiella låten, den bär samma titel som årets slogan "Share The Joy". Gromee tävlade ihop med svenske Lukas Meijer för Polen i ESC 2018, dock utan att nå final.

Den som händelsevis vill uppleva Junior ESC på plats den 24 november i Gliwice Arena kan införskaffa biljetter genom det polska tv-bolaget TVP:s försorg. Snabbt och enkelt online på: bilety.tvp.pl  

Två låtar har det också kommit besked om. I ena fallet gäller det kazaken Yerzhan vars bidrag presenterats som Armanyńnan qalma. I det andra fallet har vi fått veta att Nordmakedoniens låt heter Fire.

Mer om: JUNIOR

Kommentarer