Ungersk final 7 mars - trots skrivfel

Ett litet skrivfel beträffande Ungerns kommande uttagning "A Dal" har fått flera fansajter att gå i taket. Många undrar om det ansvariga tv-bolaget till och med tänker dra sig ur nästa års ESC. Det tror inte vi.

I reglerna står det felaktigt att man inte får skicka in låtar som på något sätt varit publikt framförda före 1 mars 2019, rätt datum ska förstås vara 1 september. Den välkända EBU-regeln gäller även Ungern. I övrigt finns en hel del matnyttig information som är väl värt att återberätta.

Av tv-kanalen MTVA:s regler framgår att "A Dal" 2020 kommer att bestå av åtta tv-sända shower mot sex i senaste upplagan. Man inleder med första heatet 18 januari som senare går över till deltävlingar för att den 7 mars avsluta med final. Till årets "A Dal"-final hade åtta av från början 30 bidrag kvalificerat sig. Joci Pápai vann men hans låt blev kvar i ESC-semin i Tel Aviv.

Fakta & info om: Ungern i ESC ⇨

I det nyligen offentliggjorda regelverket för 2020 får vi också veta att MTVA tar emot låtar till och med midnatt 15 november. Finaldatumet 7 mars är samma dag som Mellovinnaren väljs och Danmarks DMGP-final hålls.

Detta är de uppgifter vi nåtts av, de har dock inte kommenterats av MTVA - inte ännu. Ungersk tv har varit Eurovision trogen under 10-talet och deltagit med bidrag åtta år i sträck.

Kommentarer