Visst gjorde han även Mello på sin tid

Av alla program den gamla tv-kändisen gjorde hann han också med Melodifestivalen. Det blev dock bara en enda Mello för Bengt Feldreich.

Året var 1962 när han var programledare för den svenska uttagningen som då hette Eurovisionsschlagern - Svensk final. En behändig årgång med endast sex bidrag i tv-sändning från Cirkus i Stockholm. Ett år då ingen jury användes utan svenska folket bestämde genom poströstning. De hade Inger Berggren med Sol och vår som etta.

Läs också: Sångerskan Inger Berggren är död

I början av tv:s verksamhet fick många medarbetare hoppa in och göra olika program. Vi tror nog den svenska uttagningen till ESC 1962 var ett sådant exempel. Det var så mycket annat Bengt Feldreich skulle hinna med.

Han sjöng in Ser du stjärnan i det blå för långköraren "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul", var tv:s första "Julvärd", ledde program om "Dagen H" (högertrafikens införande) och direktsände från "Månlandningen" 1969.

Bengt Feldreich diskuterade med nobelpristagare i "Snillen spekulerar", rapporterade från "Kungabröllopet" på 70-talet och mycket mycket annat.

På måndagen avled han vid 94 års ålder.

Kommentarer