Bandet Hooverphonic till Rotterdam

En trio för Belgien. Det är tv-stationen VRT:s val för nästa års Eurovision. Hooverphonic kallar de sig och har i olika uppsättningar funnits till sedan 90-talet. Sångerskan Luka är dock ny i bandet.

Triphop är en slags elektronisk musik som blivit den belgiska gruppens signum. Det är en experimentell stil som blandar soul, funk, jazz, downtempo, dub och till och med opera emellanåt. Med andra ord, ett sound som sticker ut och inte liknar något annat.

Trions låt Badaboum är ett typiskt exempel:



Nu är inte detta Hooverphonics ESC-bidrag, den kommer att presenteras i god tid före deadlinen 9 mars är beskedet för dagen. Soundmässigt är detta spännande och inget som varit direkt förekommande i Eurovision. Precis vad Belgien behöver eftersom de 2020 ska försöka nå ESC-finalen efter att inte ha lyckats ta sig dit på tre år.

Hooverphonic är stora i hemlandet, grannlandet Nederländerna och till viss del även i Tyskland samt Frankrike. Bandets medlemmar består av Alex Callier, Raymond Geerts och Luka Cruysberghs. Killarna i trion har varit med från starten 1995.

Kommentarer