Svensk-norsk fördel i ESC - hur blir det i fotbollen?

Tisdagskvällen bjuder på ännu en match i kvalet till nästa års fotbolls-EM. Om det kan vara till någon tröst och kännas som ett stöd slår både Sverige och Norge sina motståndare i Eurovision.

För svensk del är det rena överkörningen, 37-19 visar på stor överlägsenhet i musiktävlingen. Spanska bidrag har hamnat för svenska 19 gånger men det omvända har inträffat vid hela 37 tillfällen.

Detta kunde konstateras redan i somras när lagen spelade mot varandra i Madrid, med det hade ingen inverkan för Sveriges del. Spanien vann med 3-0. I kväll är det returmöte på Friends Arena.

I samma kvalgrupp hittar vi Norge och Rumänien. I ESC har de stött på varann 21 gånger och överlag har de norska bidragen placerat sig bättre. Det ger ställningen 13-8.

I fotbollsvärlden spelade bägge i somras och det blev 2-2 i Oslo. Får Norge oavgjort även i Bukarest kommer de nog att känna sig om inte hel så halvnöjda åtminstone.

Hur blev det till slut?
Jo, oavgjort för alla. Sverige-Spanien resulterade i 1-1 och så även mötet mellan Rumänien och Norge. Ställningen just nu varav # 1 och 2 går till slutspelet i sommar:

Kommentarer