Rysk tv utser ESC-bidrag internt

"Pervyj Kanal" eller "Första kanalen" på svenska följer kollegan "Ryssland-1" och utser såväl låt som artist internt till Eurovision 2020. Det framgår av rapporteringen i rysk media som snappats upp av Eurovoix.com  

"Jag har haft mina funderingar kring potentiella sångare, andra alternativ är också möjliga. Än så länge finns allt i mitt huvud men jag tror vi snart kommer att inleda förberedelserna."

Detta säger Juri Aksjuta, chef för den ryska ESC-delegationen. TV-bolaget "Pervyj Kanal" väntas följa de senaste årens tradition av internval. Inför tävlingen i Tel Aviv låg ansvaret på en annan tv-kanal, "Ryssland-1", och de fick som bekant Sergej Lazarev att ställa upp igen. Med Scream upprepade han sin placering från ESC i Stockholm tre år tidigare. Årets bronsplats var landets fjärde.

Ryssland har inte anordnat ett nationell final sedan 2012, alla bidrag därefter har varit interna val som gjorts av landets två största tv-stationer. I år har ryssarna och Eurovision kunnat fira 25-årsjubileum ihop.

Kommentarer