Avgörandets vecka

Genrep i dag Då är avgörandets vecka i ESC-världen äntligen här. Det första genrepet tar sin början klockan 17:00.

På programmet denna måndag står två stycken genrep för de 18 tävlande i semifinal 1. Det första och ena äger rum mellan klockan 17:00-19:05 och det andra mellan 21:00-23:05.

Först nu går det att se och höra publikens reaktioner på bidragen. Vem eller vilka får de längsta applåderna och hurraropen i arenan? Nytt för i år är att även de redan finalklara ländernas artister är involverade, just i dag gäller det vårt svenska hopp Frans. Innan han beger sig till Globen för det första genrepet tar han tillfället i akt att träffa press och supportrar i Eurovision Village i Kungsträdgården.

Det är vid kvällens så kallade "Jury Show" som de olika europeiska jurygrupperna lyssnar och kollar extra noga, nu ska de bestämma sig inför morgondagens avgörande tv-sändning av semi 1.

Vi går in i slutfasen och den mest spännande av tider i Eurovision Song Contest. Veckan då allt händer och kommer till ett avgörande är nu här. Återstår bara genrep före semi 1 i morgon, semifinal 2 på torsdag och självaste finalen på lördag!

Kommentarer