Semi 2: De tio ni tror på ikväll

Omröstning avslutad Ni skickar både Norge och Danmark vidare till finalen. Men det är Australien som vinner ikväll.

Vid midnatt gick ESCsveriges omröstning för semifinal 2 ut. Med våra mått mätt blir Australiens seger större än Rysslands i tisdags.

Australien, Bulgarien och Lettland får sägas vara i en klass för sig. De två nordiska länderna delar på 6:e platsen med exakt lika många röster. Era tio finalister stämmer väl överens med hur det ser ut på andra omröstningar och hos spelbolagens odds. Men undantag finns, ni föredrar Irland och Danmark framför Belgien och Israel som återfinns på många andras tio i topplistor.

ESCsverige tror ni är rätt ute vad gäller Danmark däremot skulle vi vilja ersätta Irland och Litauen på er tio i topp med Belgien och Israel istället. Två länder vars bidrag har gått från klarhet till klarhet under repetitionerna i Globen och som skiljer sig åt - gladpop och dramatisk ballad!

Resultatet av omröstningen visar att Irland tar den tionde och sist finalplatsen, på ganska så behörigt avstånd från 11:e placerade Makedonien med 4,43% motsvarande 53 röster. Strax där bakom hittar vi såväl Israel (4,26%) som Belgien (4,09%).

När alla 26 finalbidrag blivit kända startar vi en dygnslång omröstning med den givna frågan: Vem vill du se som vinnare av ESC 2016?

Kommentarer