Då var det igång

Repetitioner i Globen Finland var första land att inta scenen när repen drog igång på måndagen.

Med det valet blir det en fartfylld start på årets ESC, sångerskan Sandhja har med sig fem som körar och hoppar runt på scenen. Det ger tyvärr Sing it away ett splittrat intryck.

Det är lite för mycket "all over the place", svårt att få en helhet och så bra är inte låten att den överskuggar bristerna i scenframträdandet. Å andra sidan var detta det allra första repet så det finns mycket goda chanser till förbättringar.

Dagen ägnas åt de bidrag med startnummer 1-9 i ESC-semifinal 1. Falling stars med Lidia Isac från Moldavien var ytterligare en av dessa, hon överraskade genom att ha med sig en austronat på scenen.

Varken press eller fans har tillgång till Globen under de inledande repetitionerna, dörrarna är stängda för alla utom EBU och SVT. Övriga får till en början följa repen via bildskärmar inne från presscentret.

Det är förlagt till Hovet som ju ligger inom Globenområdet. Det var bara fyllt till hälften när repen drog igång på måndagsförmiddagen, men undan för undan har det under dagen börjat dyka upp allt fler.

Med artisternas övningar på scenen inledda och pågående går det inte säga annat än att ESC 2016 är igång på allvar!Kommentarer