Blir det final för bägge?

Danmark och Norge Det ena landet är i skriande behov av en finalplats efter förra årets miss.

I nuläget är värdlandet Sverige enda nordiska land i lördagens final. Men efter kvällens semi kan vi komma att få sällskap, dubbelt upp dessutom.

Både Danmarks Lighthouse X och Norges Agnete deltar i semi 2. Förutsättningarna ser lite annorlunda ut och det beror mycket på resualtatet i fjolårets ESC i Wien.

Pressen är den här gången betydligt större på danskarna att lyckas eftersom de åkte ur tävlingen i semin förra året. Att missa finalen två år i rad är förstås inget som är populärt. I Eurovision 2015 kom Danmark på en sammanlagd 33:e plats vilket var deras sämsta placering på åtta år.

Agnete har det lättare. Norge har varit i samtliga ESC-finaler fyra år i rad varav de tre senaste gångerna topp tio. Såväl i Wien förra året som i Köpenhamn 2014 kom de norska bidragen på 8:e plats.

ESCsverige tror Danmark har större chans att lyckas bättre än i Wien, låten Soldiers of Love är egentligen inget märkvärdigt men klart mer tilltalande än fjolårets bidrag. För Norges del tippar vi på i stort sett samma utgång som i Wien, Icebreaker når inte riktigt upp till samma nivå som förra årets A Monster Like Me - men det är inte långt ifrån!

Kommentarer