Eurojury: Sverige fyra

Frankrike vann Det saknades inga tolvor till Sverige i den stora omröstning som sajten Eurovoix.com presenterade på lördagskvällen.

Den ukrainska juryn gav som bilden visar full pott till Frans. Men därefter tillkom publikens röster och de var över förväntan höga men räckte inte ända fram.

Precis som den riktiga tävlingen har sajten försökt efterlikna den röstningssystem som gäller i årets ESC. Det framgick av en livesändning på YouTube på lördagskvällen. Här rör det sig alltså om att skilja på juryns poänggivning gentemot folkets. I det här sammanhanget betydligt färre i antal än hur det kommer att se ut när det väl gäller i finalen den 14 maj.

Utan att exakt gå in på hur varje land placerade sig så kan vi säga att det franska bidraget J'ai Cherché med Amir Haddad tog hem segern endast två poäng före Australiens Sound of Silence med Dami Im. Det svenska bidraget If I Were Sorry med Frans hamnade på fjärde plats och var klart bäst i Norden. Även om fjärdeplatsen var det som synes jämnt. Belgiens framträdande placering överraskar nog de flesta.

Topp 10
  1 Frankrike 344
  2 Australien 342
  3 Spanien 282
  4 Sverige 264
  5 Ukraina 263
  6 Ryssland 226
  7 Bulgarien 224
  8 Malta 216
  9 Belgien 178
10 Kroatien 177

Kommentarer