Rekordmånga såg ESC

204 miljoner tv-tittare samlade semifinalerna och finalen från Globen. Högsta tittarsiffran på mycket länge.

ESC har på senare år kunnat uppvisa att stigande intresse. 197 miljoner såg tävlingarna i Wien förra året och 195 miljoner Köpenhamnsupplagan 2014.

ESC i Malmö 2013 sågs av totalt 170 miljoner. Men ni som var med på 70- och 80-talen minns talet om 500-600 miljoner tittare. Hur mycket sanning det låg i de uppgifterna och på vilket sätt man mätte vet vi inte.

Kommentarer

 1. Egentligen tycker jag att sifforna blir missvisande angående 204 miljoner tv-tittare eftersom man lägger ihop TV-siffrorna för semifinalerna ihop med TV-siffrorna för finalen. När man exempelvis räknar hur många tv-tittare melodifestivalen har så lägger man inte ihop tv-sifforna för varje program. Tidigare års så tror jag det var så, (det kan vara så nu också) att man dessutom lägger in reprisen för tv-programmen i den totala tv-sifforna för Eurovision song contest. Det blir missvisande anser jag för att sedan presenterar EBU sifforna som det skulle vara 204 miljoner personer. Samma personer kan se båda semifinalerna och finalen /Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt Daniel, det är antalet tittare för bägge semifinalerna och finalen som räknats samman.

   Så har det också varit de senaste åren och även om man mäter på ett annat sätt än förut så ligger någon en ökning bakom, men den är inte så stor som man kan tro om man bara tittar på siffrorna.

   Radera

Skicka en kommentar