Ministern erbjuder hjälp

Sverige kan bistå Ukraina Kulturminister Alice Bah Kuhnke i möte med sin ukrainska motsvarighet Jevhen Nystjuk (bilden).

Gratulerar till segern och erbjuder svenskt stöd till nästa års värdland.

Kulturministrarna sammanstrålade i Stockholm efter Jamalas vinst i lördags. I samband med mötet utlovade Bah Kuhnke rådgivning och allmänt stöd till de ukrainska arrangörerna om så önskades.

Här talade ministern å SVT:s vägnar kan man tänka sig och hade förhoppningsvis förankrat sina idéer hos tv-bolaget. Om viljan att hjälpa också betyder extra pengar från regeringen till public service-bolaget är oklart.

Strax innan ESC-finalen i Globen intervjuades Alice Bah Kuhnke om sin personliga favorit, hon sade då att hon förstås höll tummarna för Frans och hans If I Were Sorry, men att det var just Ukrainas 1944 som hon låtmässigt gillade allra mest.

Erbjudandet från svenskt håll är på ett sätt lite märkligt och möjligtvis är det så att regeringskansliet är en aning dåligt påläst. Som ESCsverige tidigare har konstaterat har ukrainsk tv verkligen erfarenhet av Eurovision-evenemang sedan tidigare.

Läs mer: Ukraina kan Eurovision

Kommentarer