Semi 2 i fokus

Rött och svart när Lettlands artist Justs (bilden) repeterar. Onsdag och torsdag koncentrerar sig Globen på bidragen i ESC:s andra semifinal.

Mycket av Justs framförande av låten Hearbeat påminner om det från den nationella finalen "Supernova". Dock går även bakgrunden i såväl grått som vitt ibland.

Det tippas gå rätt bra för Lettland i årets ESC och likaså för fjolårets nykomling Australien. Kanske till och med ännu bättre än den 5:e plats som landet så hedervärt debuterade med i Wien senast. Dami Im kan kanske bli historisk, få är dem som inte berörs av hennes låt Sound Of Silence.Under torsdagen fortsätter repeterandet med den andra halvan av startfältet i semifinal 2. Där ingår både Danmark och Norge. Ska bli extra intressant att se norska Agnete på scen som medvetet hållit sig borta från offentligheten sedan hon vann Melodi Grand Prix med Icebreaker. Hon har vågat erkänna att det är hennes mentala hälsa som fått henne att avstå.

Danmarks Soldiers Of Love med trion Lighthouse X har det också varit relativt tyst om, varken ESC-fans eller spelbolag tror på bidraget. Här tror dock ESCsverige att vi kanske snackar om årets främsta dark horse - en trallvänlig och klämkäck sing-a-long-låt som sätter sig ganska snabbt och som i nuläget känns underskattad.

Kommentarer