Semi 1: Dessa tio vill ni ha vidare

Rysk seger ikväll Omröstningen som ESCsverige startade 2 april har nu avslutats. Vi har ett resultat.

Till saken hör att vi faktiskt har 11 finalister, det gick inte att skilja på Armenien, Estland och Ungern som alla tre delar på niondeplatsen med precis lika många röster. Men det blir Ryssland som tar hem första semifinalen om ni får bestämma!

Det handlar inte om någon överlägsen seger för Sergey Lazarev eftersom han bara har fem poängs försprång på kroatiska Nina Kraljic.

1 255 röster har sedan början av april fördelats på de 18 olika länderna. Er tio i topplista skiljer sig inte märkbart från andra omröstningar och aktuella odds hos spelbolag. Island anser ni vara en säker finalist från semi 1 men alls inte så för Finland. De hamnar utanför på 13:e plats med 4,3% motsvarande 54 röster.

Vad säger ESCsverige då? Jo, den framröstade topplistan ser ut att komma nära det verkliga resultatet ikväll. Vi placerar dock Nederländerna och Grekland något högre och ställer oss frågande till om Azerbajdjzan och Österrike kommer att lyckas så bra som omröstningen visar.

Armenien, Estland och Ungern delar ju på niondeplatsen och det finns ju bara plats för två av dem. Får vi bestämma är det Estland som blir utan finalplats, det är helt enkelt den sämre låten av de tre. Sedan vore det som alltid kul med en skräll, om det blir en sådan bör den tillfalla San Marinos mix av 70-talsdisco och Leonard Cohen - i omröstningen hamnar microstaten näst sist på 17:e plats med bara 0,88% (11 röster).

Kommentarer