Fyra nya låtar efter juniorernas superhelg

12-åriga Wiktoria deltar med låten Superhero medan det blir Dans met jou för Matheu, en holländsk kille på 13 år. Även från Albanien och Portugal har det kommit klartecken.

Helgen innehöll tre nationella uttagningar och ett internt val till årets Junior Eurovision i november. I värdlandet Polens final "Szansa na Sukces" återstod till sist tre tävlande. Wiktoria Gabor vann med Superhero.



I Nederländernas "Junior Songfestival" gjorde fyra upp om JESC-biljetten. Med åtta poängs försprång kunde Matheu och hans bakgrundsdansare säkra förstaplatsen med låten Dans met jou.



"Junior Fest" heter den albanska uttagningen som ägde rum på söndagen med inte mindre än 18 deltagare. Isea Çili var den som tog hem segern med Mikja ime fëmijëri.

Isea var med i vårens albanska version av talangtävlingen "The Voice Kids".

Hon gick till semifinalen men blev där utröstad. Vad gäller hennes JESC-låt ska den snart bli tillgänglig.

Samma sak i Portugal, låten dröjer även om både titel och sångerska presenterats.

Det är tv-bolaget RTP som internt utsett 10-åriga Joana Almeida. Vem comigo heter bidraget hon ska sjunga i Junior och kommer att släppas i oktober är tanken.

Mer om:  Junior ESC  ⇨

Så har det också kommit besked från Australien där 14-årige Jordan Anthony presenterades i början av september. Nu meddelas att låten han ska tävla med avslöjas 7 oktober.

Kommentarer