Lettland kan tvingas överge "Supernova"

Även om lettisk tv på ett tidigt stadium bekräftade sin medverkan i Eurovision 2020 är det ännu osäkert om de återigen kommer använda "Supernova" som nationell uttagning. Orsaken till ovissheten stavas pengar eller snarare brist på pengar.

3 miljoner kronor kostar det tv-kanalen LTV att både arrangera "Supernova" med två deltävlingar samt final och skicka det vinnande bidraget därifrån till ESC i Rotterdam. Det skulle bli billigare om LTV slopar "Supernova" och istället producerar något enklare, kanske en enda show och inte tre. Allra billigaste lösningen är antagligen ett internt val.

TV-bolaget hoppas få tillräckligt med pengar av regeringen för att kunna behålla "Supernova". Men budgeten håller på att förhandlas och några besked har ännu inte kommit.

Senaste versionen skalades ner
I flera år har uttagningen gått under namnet "Supernova". Tidigare innehöll programmet ännu fler moment med introduktioner, heats, deltävlingar, final och totalt över 20 deltagare.

Senaste versionen skalades ner till två deltävlingar och final med 16 bidrag. Tre shower som i år visades på tv i januari och februari.

Läs mer om:  Lettland i ESC  ⇨

Det har gått dåligt för vår baltiska granne i Eurovision.

Med placeringarna 36, 28, 41 har de missat finalen tre tävlingar i följd. Skulle de ta sig ur semifinalen i Rotterdam blir det första gången det sker sen Stockholm höll i ESC 2016.

Kommentarer