Semifinal-lottning i Rotterdams stadshus

I januari avgörs i vilken av nästa års semifinaler länderna hamnar. En lottdragning värdstaden föreslår ska hållas i "Rotterdam Stadhuis", det vill säga stadshuset byggt på 1910-talet.

I samband med att vi får veta om det ska bli semi 1 den 12:e eller semi 2 den 14:e maj för Sverige lottas också i vilken av semifinalerna de redan finalklara länderna kommer att få rösta. Det gäller värdnationen Nederländerna förstås samt i vanlig ordning "de 5 stora" Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien och Italien.

Det officiella överlämnat från stad till stad sker också vid detta tillfälle. Tel Avivs borgmästare finns på plats för att överräcka en del symboler till borgmästaren i Rotterdam. Med det tar Israels tid vid ESC-rodret formellt slut och Nederländernas 1-åriga period kan inledas.

Senaste semifinal-lottningen ägde rum i Tel Avivs konstmuseum 28 januari i år. Det var 18 bidrag i varje semi och för andra gången i följd blev det semi 2 för Sverige. Håller man sig till samma vecka i Rotterdams stadshus ligger 27 januari eller dagarna däromkring väldigt bra till.

Kommentarer