Österrikiskt internval igen

TV-stationen ORF har vaknat till liv och vet att berätta följande. Ännu ett internt val av ESC-bidrag är att vänta 2020. Men när den artist och låt som utsetts kan presenteras får vi återkomma till.

Ungefär så låter det från Österrike i nuläget. Att man fastnat vid interna val är lätt att förstå. Det var nämligen då det började ta fart på ett positivt sätt i Eurovision. Man kan nog säga att den efterlängtande segern 2014 fick saker och ting att ändra sig.

Efter uttagningen "Wer singt für Österreich" med flera tävlanden tog interna val över 2017. Finalen nåddes på första försöket och innebar 16:e plats och året efter final igen och 3:e plats. Allt väl så långt men i år i Tel Aviv blev besvikelsen märkbar. Låten Limits med PAENDA missade finalen med stor marginal och kom att hamna på en sammanlagd näst sistaplats, 40 av 41.

I alla fall är ORF beredd att nu ge ett internt val ännu en chans. I senaste tävlingen i Israel var det första gången på sex år som Österrike inte lyckades nå ESC-finalen.

Kommentarer