Litauisk final 8 februari

En uttagning bestående av totalt sex tv-sända shower med start i början av januari och avslutande final lite mer än en månad senare, lördagen den 8 februari. Så ser kommande "Eurovizijos - Nacionaline Atranka" ut.

TV-bolaget LRT välkomnar inskickade bidrag från nu på måndag sista september till och med 10 december. Varje deltävling av den nationella uttagningen är beräknad att innehålla mellan 8-10 låtar, enligt tv-stationens webbportal:

lrt.lt  

Exakt hur många bidrag som kommer att nå finalen framgår inte i nuläget, däremot att den med största sannolikhet avgörs 8 februari i Vilnius.

I årets Eurovision var det litauiska bidraget Run With The Lions med Jurij Veklenko väldigt nära att nå finalen. Det blev 11:e plats och 93 poäng i semifinal 2 och bara en enda poäng från Danmarks 94 som därigenom tog den 10:e och sista finalplatsen.

Litauens låt fick i semifinalen sammanlagt 10 poäng från Sverige (jury+tittare) mot Danmarks 12. Bägge bidragen gillades alltså!

Mer om: Litauen i ESC

Under hela det här året har litauerna kunnat fira 25-årsjubileum. Deras debut i Eurovision skedde en sen kväll den sista april 1994 i Dublin.

källa finaldatumet: Eurovision-fr.net  

Kommentarer