JESC: Jordan Anthony tävlar för Australien

14-årige Jordan Anthony har av tv-stationen ABC utsetts att representera Australien i årets Junior Eurovision. Han blir landets första kille som skickas till tävlingen.

Så är det alltså, allt sedan "Down Under" började delta i JESC för fyra år sedan har det bara varit tjejer som gällt. Dom har lyckats väldigt bra, den ena topplaceringen efter den andra. Har nått 3:e plats två gånger i rad nu. Så upp till bevis grabben!

Fakta om:  Australien i Junior ESC  ⇨

Jordan Anthony är från Perth och satte eftertryck i talangtävlingen "The Voice of Australia" som den yngste tävlanden hittills. Han skrev sin första egna låt vid 7 års ålder. Apropå det så verkar inte hans juniorlåt vara klar ännu.

Junior-månaden framför alla andra infaller om två månader. Allt fler deltagande nationer väljer nu i rask takt. Jordan är den sjunde som är klar, sedan tidigare har vi namnen på Melani från Spanien, Eliana från Malta, Mila från Nordmakedonien, Ivanka från Ukraina, Giorgi från Georgien och Yerzan från Kazakstan.

Innan september är över har det också kommit besked om de tävlande från Italien, Nederländerna, Polen, Ryssland och Vitryssland.

Mer om:  JUNIOR  ⇨

Det är den 24 november Junior ESC 2019 äger rum i Polen. Närmare bestämt i en nybyggd arena i staden Gliwice. Bidrag från 19 tv-bolag är anmälda.

Kommentarer