Tyskland väljer via "Unser Lied für Rotterdam"

Efter årets "Unser Lied für Israel" ändrar tv-bolaget NDR till 2020 bara något på uttagningens namn, i övrigt kommer det mesta vara sig likt.

Tysklands final brukar titelmässigt hänga ihop med den stad eller det land som Eurovision ska avgöras i. Nästa år är det "Unser Lied für Rotterdam" som gäller. Detta enligt bekräftade uppgifter som nått sajten Wiwibloggs.com  

NDR:s partner Digame uppger att det format som användes senast kommer att tas i bruk igen. Det betyder bland annat att en Eurovision-panel på 100 fans och en jury bestående av 20 internationella musikexperter får vara med och tycka till om de inskickade bidragen.

Solistsångare och band kunde fram till 30 augusti anmäla sig till nästa års tyska final. Alla andra har fortfarande chansen.

Till och med 1 oktober går det att skicka in låtar på adressen mein-esc-lied.de  

Här söker NDR i första hand musik som sticker ut från mängden. Gärna med ett starkt och tydligt budskap. Maximalt fem inskickade låtar per person tillåts.

Efter låtskrivar-läger för en del uttagna och ytterligare gallring borde vi vara framme vid avgörandet av "Unser Lied für Rotterdam" i februari.

Årets tyska final innehöll sju tävlande och direktsändes från Berlin den 22 februari. Duon S!sters vann med låten Sister. I ESC i Israel gick bidraget inte alls bra.

25:e och näst sist i finalen blev resultatet. En klar missräkning efter tävlingen i Lissabon året före som slutade med 4:e plats.

Läs mer om: Tyskland i ESC  ⇨

Kommentarer