Två nya juniorlåtar: "Pepelnij" och "Marte"

Vi startar med Elizaveta Misnikova som vann den vitryska juniorfinalen med Pepelnij. En poplåt av senaste snitt med fart och fläkt från början till slut.

Ett övertygande framförande från 14-åriga Elizaveta och hennes dansare kan ta Pepelnij  långt i JESC 2019. Hemmasegern var knapp med bara ett par poängs försprång. 10 bidrag deltog i fredagskvällens uttagning.

Vitryssland har aldrig missat Junior ESC, skickat bidrag till tävlingen alla år sedan starten 2003. Har vunnit två gånger och arrangerat lika många, senast förra året i Minsk då de själva hamnade på 11:e plats.

Mer om: Vitryssland i Junior ESC



Och så över till Spanien som ju återvänder efter att inte ha deltagit på 13 år. Att det blir 12-åriga Melani García som får stå för comebacken meddelades av tv-bolaget TVE redan i somras:

Läs också: Melani för Spanien

Det nya i sammanhanget är hennes låt Marte. Den finns att smyglyssna på i 1 minut. En aptitretare från inspelningsstudion i väntan på att hela låten släpps. Här bjuds vi på ett något lugnare tempo men samtidigt pampigt och med en kraftfull refräng.

Mer om: Spanien i Junior ESC


Kommentarer