Norge: 800 låtar ska bli 25

Det har kommit en lägesrapport från Stig Karlsen på NRK. På Instagram skriver han att man nu är inne i slutfasen av att välja ut de 25 som ska medverka i Melodi Grand Prix 2020. Omkring 800 inskickade låtar har gåtts igenom.

Karlsen är tv-producent på norska tv:n och chef för Norges delegation i Eurovision. Sista juli gick anmälningstiden för MGP ut och sen dess har det hänt saker. Stig Karlsen skriver:

" Efter att ha plöjt igenom cirka 800 låtar har vi träffat hundratals låtskrivare, producenter, artister och professionella i musikbranschen. Lyssnat i omgångar och analyserat den feedback som kommit från folk i olika åldrar och med olika bakgrund."

" Nu är det tid för alla olika musikstilar att slutligen få sin dom av experterna. Den brutala processen med att välja 25 bidrag till Norges största tv-event kan inledas."

Nästa år firas Norges 60-årsjubileum i tävlingen med att finalen föregås av fem deltävlingar. MGP inleds med del 1 den 11 januari och avslutas 15 februari med tio finaldeltagare.

Läs mer om Melodi Grand Prix 2020 på specialsidan:  Norden

Kommentarer