Fusk stänger omröstning

Ni ser ju själva. 92 procent håller det belgiska bidraget som en trolig finalist från den första semin, medan de flesta andra har nått 1% vardera. På bara några dagar gick Belgien från 6 till över 90%, fusket är uppenbart och därför avslutar ESCsweden/sverige sin omröstning i förtid.

Vi misstänker att en hemmabyggd röstnings-robot varit iblandad, ungefär samma sak som Melodifestivalen ska ha varit utsatt för förra året. Av 11 176 inkommande röster i semifinal 1 gick 10 246 till den belgiska låten Mother. Närmast därefter med 96 röster följde Sveriges Undo och sedan Ungerns bidrag med 92 röster.

I semifinal 2 deltog totalt 870 i röstandet vilket verkar mer rimligt. För att inte störa ett någorlunda rättvist resultat även där avslutar ESCsweden/sverige omröstningen även i andra semin redan nu. Med början den 5 april ställdes frågan: "Vilka tio går till final?" Egentligen skulle röstningen ha pågått i exakt en månad till 5 maj. Vi återkommer med det riktiga resultatet, så som det såg ut strax innan kampanj-röstandet eller snarare roboten slog till!

Kommentarer

 1. Shit vad tråkigt!
  Någon har väldigt lite att göra på fritiden, den saken är klar!

  SvaraRadera
 2. Usch, vilken hemsk låt :-/

  SvaraRadera
 3. löjligt att göra så. avslöjas ju till slut ändå om man försökt fuska :(

  /
  frederik

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Kan inte annat än att hålla med föregående inlägg. Faktiskt första gången vi råkade ut för detta. Men, det är klart. Att få mer än 11 000 bara i en semifinal är ju drömsiffror for oss egentligen - men det får gärna ske på ett rättvist sätt ;-))

  Hälsar
  Martin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar