Glitter och glam när Österrike vann

Charlotte Perrelli och Christer Lindarw (bilden) gästade del 3 av "Inför ESC" som på fredagskvällen var tillbaka på SVT1 efter påskuppehållet.

Österrikes Conchita Wurst blev vinnaren när tio bidrag i semifinal 2 bedömdes. "Jag älskar låten, den är som ett tema från en James Bond-film", sa han. Bidraget Rise like a Phoenix utsågs till den man tror mest på och som därigenom kan komma att lyckas bäst i Köpenhamn. Kanske kan Österrike i år få till sitt bästa resultat sedan ESC-segern för 48 år sedan!? I panelen ingick som vanligt också Malin Olsson och Christer Björkman, alla fyra var eniga om att även lyfta fram låtarna från Norge och Malta som toppkandidater.

"Soft tantgung"
Christer Lindarw gick igång på den vitryska låten Cheesecake och kallade den "skönt och soft tantgung". Han fick snabbt medhåll av Christer Björkman: "Man blir glad, den är lekfull". Charlotte Perrelli framhöll Georgiens bidrag: "Jag gillar detta helt enkelt, folkloristiskt och välproducerat, sa hon.

Tidigare "vinnare"
I de två tidigare avsnitten av "Inför ESC" har Armenien och Ukraina utsetts som favoriter. Till den listan kan vi nu alltså även lägga Österrike. Fjärde och sista delen av SVT:s införprogram sänds nu på fredag den 2 maj. Du kan se del 3 på SVTPlay.se.

Kommentarer