Efter 37 år - ABBA har spelat in nya låtar

Mot alla odds - det blev en musikalisk återförening efter 37 år. "Vi kände alla att det efter denna långa tid vore kul att träffas och gå in i inspelningsstudion", skriver Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad i ett pressmeddelande.

Enligt Görel Hanser, gruppens manager, har två nya låtar spelats in. Det finns förstås en anledning. I höst kommer nämligen gruppen att återförenas digitalt som abbatarer i en tv-show som BBC gör tillsammans med NBC i USA.

I pressmeddelandet skriver gruppen vidare:

"Studiosamarbetet resulterade i två helt nya låtar och en av dem I Still Have Faith In You kommer att framföras av våra digitala jag i tv-specialen som är tänkt att sändas i december. Vi må ha blivit gamla, men låten är ny. Och det känns bra."

Det är första gången sedan 1981 som gruppen släpper ny musik, deras sista platta blev "The Visitors".

ABBA slog igenom internationellt efter att först ha vunnit Melodifestivalen 1974 överlägset med Waterloo  och därefter säkrat Sveriges första seger i ESC.

Året innan var de också med i Mellon men kom endast trea med Ring, ring (bara du slog en signal). Det hindrade inte låten från att bli en stor hit.

Anni-Frid Lyngstad deltog som soloartist i Mellon 1969 där hon kom på delad fjärde plats med Härlig är vår jord.

Kommentarer