ESC: I veckan startar repetitionerna

Det närmar sig med stormsteg. Den här veckan ankommer artister från olika länder och deras delegationer till Humberto Delgado flygplats i Lissabon. Tidigare känd under namnet Portela.

Som vanligt är det de tävlande i semifinal 1 som anländer till värdstaden först. Nu på söndag drar de inledande repetitionerna igång.

Artisterna kommer att vara på plats i Altice Arena redan på söndagsmorgonen. Vid 10-tiden portugisisk tid (kl 11 svensk) ska azeriska Aisel vara på scenen. Hon är först ut av alla 43.

Till att börja med får varje artist en halvtimme på sig att repa. Schemat följer startordningen och första dagen intar bidragen med startnummer 1-10 scenen. Det innebär att vi tidigt får se vad storfavoriten israeliska Netta går för.

Ytterligare tre lågoddsare repeterar på söndag, Mikolas från Tjeckien, Elina från Estland och bulgariska gruppen Equinox.

Upp till bevis direkt
Första repetitionsdagen blir med andra ord högintressant att följa. Fyra favoriter som ska upp till bevis direkt. Hur låter de live och hur ser deras scenshower ut?

Allt det där går att summera vid 18-tiden söndag kväll. Och kanske viktigast av allt, har spelbolagens odds påverkats av det vi fått se?

Bara några dagar kvar till att årets ESC kan sätta igång på allvar. Scenen är i varje fall klar!

Kommentarer