Två storfavoriter i arenan

Mikolas och Netta. Två av årets absoluta favoriter fick chans att känna på scenen idag. Vi börjar med tjecken som kör med en udda kombination - fluga och ryggsäck.

En explosion av färger möter oss i Lie To Me. Det är trumpeter, breakdance och kullerbyttor. Genomgående koreografi som passar denna moderna låt, men ibland känns det som att det händer för mycket på samma gång. Det blir rörigt helt enkelt.

Saker som det säkert går att putsa på framöver, och hellre dra ifrån än lägga till.

Mikolas Josefs fartfyllda låt har varit en lågoddsare till slutsegern allt sedan det började gå att spela på resultatet hos bettingfirmorna.

Så här väl till har Tjeckien aldrig legat inför Eurovision. 2018 ser i nuläget ut att bli deras bästa år hittills. De har ju å andra sidan bara varit i final en enda gång tidigare, det var i Stockholm för två år sedan.Största förhandsfavoriten
Vid 16-tiden i eftermiddags var det dags för den största förhandsfavoritens första repetition. Vi pratar om startnummer 7 i semi 1, Toy  med Netta Barzilai tävlandes för Israel. Kycklingmomentet, som vi sett i videon, finns förstås med i scennumret där discjockey Netta utstrålar en stor portion både självsäkerhet och humor.

De två små broarna som är uppbyggda på scenen utnyttjas av dansarna. Färgtemat är rött och guldgult samtidigt som rökmaskinerna får jobba. Även om det finns en del frågetecken kring uppsättningen av numret talar inget för att Israels chanser till en topplacering, och kanske mer än så, har minskat efter vad vi fått se live.

Eurovisionfansen älskar detta, skratt och spontana applåder hörs från presscentret. Reaktioner som inte någon av de andra bidragen i första semin fått sig till livs.


Kommentarer