Helena Paparizou sa nej till Cyperns "Fuego"

Som kom till slut bekräftelsen på att Helena Paparizou var påtänkt för Cyperns ESC-låt Fuego. Hennes egen inspelning av bidraget gjordes till viss del tillgängligt på måndagskvällen.Det är en demoinspelning av låten som har läckt, uppger sajten → Eurovoix.com. Efter att Helena Paparizou tackat nej föll valet istället på Eleni Foureira som tävlar med Fuego  i ESC:s första semifinal.

Låtskrivaren Alex Papakonstantinou, som precis som Helena är uppvuxen i Sverige med grekiska föräldrar, ska tillsammans med det cypriotiska tv-bolaget CyBC haft Helena som förstahandsval. Så blev det nu inte. Varför hon till slut avböjde är inte känt.

Kunde blivit hennes tredje ESC
Efter tredjeplatsen i Eurovision i Köpenhamn 2001 med Die For You  ställde Helena Paparizou upp som soloartist i Kiev 2005. Där vann hon som bekant med My Number One  och säkrade Greklands första och hittills enda ESC-vinst.

Hade hon ställt upp i år för Cyperns räkning hade det kunnat bli hennes tredje ESC.

Melodifestivalen har Helena haft koppling till i omgångar. Hon var mellanakt i finalen 2012 och två år senare tävlade hon med låten Survivor. Det blev en 4:e plats.


Kommentarer