Scenen börjar ta form

Det liknar allt mer en scen så som den är tänkt att se ut när den är färdig. Byggare och konstruktörer inne i Altice Arena har nu kommit en bra bit på vägen. 

Här samma scen ur en annan vinkel. Bilderna är förstås hämtade från ESC-dagboken på → M&M Production

Repetitionerna är inte långt borta nu. Hälften av deltagarna i semifinal 1 intar scenen i slutet av nästa vecka. Det är starten på tio dagars repeterande innan tävlandet drar igång.

I år har portugisiska tv-bolaget RTP valt bort LED-skärmar. Det kommer heller inte vara möjligt med så kallade "green screens". Något som Måns Zelmerlöw hade stor hjälp av i Wien 2015 när streckgubben skapades.

Gott om effekter ändå
Trots allt finns det annan teknik som går att utnyttja för att få ett scennummer mer effektfullt. Projektorer till exempel. På det sättet går det att visa text eller rörligt material i bakgrunden. Även fyrverkeri och pyroteknik kommer att finns tillgängligt för de artister som vill det, rapporterar → Eurovisionheadline.com

Med andra ord, det lär finnas gott om effekter att välja på även om just LED-skärmarna uteblir i år.

Det är inte första gången ett värdland för ESC undanber sig scenljus från LED. 2010 i Oslo klarade sig NRK utan det, likaså SVT i Malmö 2013.

Så här är tanken att det ska se ut i arenan när allt är klart.

Läs också → Fler bilder på scenen

De första datoranimerade bilderna på scenen kablades ut redan i mitten av december.

Kommentarer