ESCsverige på väg mot "all time high"

Hittills i år har vi haft fler unika besökare än under hela förra året. Det är med stor glädje ESCsverige konstaterar att den förnyelse av bloggen som gjordes i januari gett ett mycket positivt gensvar.

I början av februari kunde vi berätta att 2018 hade inletts starkt. Mer än dubbelt så många besökare jämfört med samma tid året innan. Och det är en utveckling som har fortsatt.

Läs också → Rekordstor ökning för ESCsverige

ESCsverige började föra statistik över antalet besökare 2015 och efter en nedåtgående trend har det vänt. Det här året ser ut att bli det bästa sedan nuvarande mätningar inleddes. Bara fyra månader in på 2018 är antalet besökare redan fler än under hela förra året. Och inte nog med det. Vi kan med säkerhet slå fast att besöksantalet för 2016 också kommer att överträffas, och antagligen även det från 2015.

Detta ser vi som ett bevis för att hårt arbete betalar sig. En extra växel vad gäller bevakningen av Mello, ESC och andra länders nationella uttagningar har vi lagt i och det har gett gett resultat. Men inte bara det.

Det förnyade utseendet efter omläggningen i januari har tilltalat och fått fler att hitta till oss. Bloggen har fått en modernare layout och den nya designen har gjort ESCsverige mer användarvänligt.

Vad staplarna står för
Samtidigt som vi tackar för förtroendet kanske en och annan undrar vad staplarna står för? Jo, de i turkos färg visar unika besökare och de lila förstagångsbesökare, Statistiken för 2018 gäller från 1 januari till 25 april.

Jämfört med tidigare år ser vi en betydande ökning av besökare från hela Norden, särskilt Norge och Danmark. Även de som surfar in till oss från Storbritannien har blivit fler. Sverige är förstås vår största marknad alla kategorier men andelen har minskat något. För ett år sedan utgjorde svenskar cirka 85 procent av alla besökare, nu är det 75%.

2018 ser ut att bli ett rekordår och till och med överträffa 2015 - ett år då ju Sverige vann Eurovision. I ärlighetens namn ska dock sägas att siffrorna för i år är unika enbart sedan vi blev blogg 2012. Innan dess hette vi ESCSweden.com och var faktiskt ännu större.

Storhetstiden var mellan 2005-2008 med omkring 200 000 unika besökare årligen och ibland mer än det. Antalet ESC-sajter var färre och konkurrensen inte lika omfattande som idag.

Kommentarer