Favorit i repris på första april

Traditionsenligt repriserar ESCsverige en artikel som första gången publicerades 1 april 2016 och på nytt samma datum förra året. 

Det handlar naturligtvis om Sveriges ESC-bidrag April April  med Lill-Babs. Vad annat kan passa bättre just i dag? Men först en historielektion.

Låten var en av fem i uttagningen "Eurovisionsschlagern - Svensk Final 1961" och framfördes av både Siw Malmkvist och Gunnar Wiklund var för sig. Lill-Babs var också med men tävlade med två helt andra låtar.

Av någon anledning ansåg Sveriges Radio att Siw Malmkvists tolkning av April April  inte höll måttet, eller så var man bara ute efter lite omväxling. Siw hade ju ändå fått representera Sverige i Eurovisionen året innan.

Så det blev alltså Lill-Babs som fick åka till Cannes i Frankrike för "Grand Prix Eurovision De La Chanson Européenne 1961". Men efter att bara ha skrapat ihop 2 poäng från den franska juryn blev det slut till en 14:e plats av 16. Lill-Babs karriär tog inte skada av ESC-fiaskot och trots allt räknas låten sedan dess som en riktig klassiker.

Kommentarer