På gång den här månaden

Av många bektraktad som enbart en transportsträcka fram till ESC tar vid. Men april har ändå mycket att bjuda på. Vi tänkte lista några av händelserna.

Närmast förestående är startordningen för låtarna i de två semifinalerna. ESC:s tävlingsproducent Christer Björkman har lagt pusslet. Kan komma besked redan idag!

TV-bolaget RTP och EBU har nu tagit över Altice Arena i Lissabon. Arbetet med att bygga scenen satte igång omedelbart, vilket framgick av gårdagens artikel → Scenbygget har inletts

Till det kan läggas denna datoranimerade bild på hur scenen är tänkt att placeras i arenan. Till och med tv-kameror i miniatyr är utplacerade. Längst ner till höger syns även green room. Det är där artisterna pustar ut efter att ha framträtt, och förstås också följer den spännande röstningen.

Förfesternas månad
April är också förfesternas månad. Deltagarna i årets ESC besöker partyn i Moskva, Tel Aviv, Madrid, London och Amsterdam. "London Eurovision Party" äger rum redan nu på torsdag. Nästa vecka har turen kommit till Amsterdams "Eurovision In Concert". Benjamin Ingrosso är bokad och klar för festerna i både England och Holland.

Så börjar också tv:s införprogram att rulla igång. Åtminstone hos dem som har programmen kvar. Det är ju lite si och så med den saken hos SVT, men finländska YLE Teema 5 visar första avsnittet av "De Eurovisa" på söndag. Norska NRK1 sänder del 1 av "Adresse Lisboa" fredagen den 13.e.

I slutet av månaden anländer de första artisterna till Lissabon. Planen är att repetitionerna med de tävlande i semifinal 1 ska starta den 29:e. Det är samtidigt som "Eurovision Village" öppnar för allmänheten. Årets värdstad har placerat festligheterna centralt på "Praca do Comércio.

En mindre färgjustering
Under april passar också ESCsverige på att justera bloggens utseende något. Det blir en mindre färgjustering. I början på året gjorde vi som bekant om oss mer markant. Förändringarna var efterlängtade och har uppskattats av de flesta enligt de reaktioner som nått oss under vårvintern.

Kul - nu kör vi!

Kommentarer