Ska detta få Irland tillbaka?

Ett i allra högsta grad genomtänkt scennummer och en låt med budskap. Årets ESC får se en av de starkaste irländska bidragen på länge.

År efter år har Irland missat finalen. De har faktiskt inte varit där sedan Malmö 2013. Nu om någon gång borde de ha möjlighet att ta sig tillbaka. Together  är precis som Islands låt en ballad, men den irländska versionen är betydligt mer uppdaterad - mer 2010-tal och mindre förutsägbar.

Låten har kvaliteter. När den sedan förses med en bra sångröst och en scenmässig berättelse som ger mervärde borde det betala sig. Ryan O'Shaugnessy har med sig sin gitarr, det är rekvisita som funkar ihop med dansare, gatulyktor och kvinna vid piano.

Utan dessa "hjälpmedel" hade avancemang från semi till final varit en mer osäker fråga. Med den helhet som nu erbjuds skulle vi, trots tuffare motstånd än i andra semifinalen, gissa på 8:e eller 9:e plats i kvalet.

En slutgiltig vinnare? Nej, verkligen inte utan någonstans i mitten av finalens resultatlista. Slår andra i samma genre, Island, Spanien och Litauen exempelvis.


Kommentarer