Från rollen som Cornelis Vreeswijk till MGP

Han gjorde en stålande insats i den svenska filmen "Cornelis". Ganska porträttlik och med inlevelse spelade Hans-Erik Dyvik Husby rollen som nationalskalden Cornelis Vreeswijk. Musikmässigt gör han comeback i Norges Melodi Grand Prix.

Läs också:  Här är årets norska MGP-bidrag

Ungefär samtidigt som han slutade som sångare i rockbandet Turbonegro hade långfilmen om Cornelis premiär. Detta var 2010 och då gjorde Hans-Erik Dyvik Husby klart att han skulle koncentrera sig på skådespeleriet. Han var färdig med musikscenen och skulle aldrig mer stå på den, sa han då.

Nu är trots allt comebacken ett faktum och det gäller även "Hank von Hell". En internationell version av hans alias från tiden i Turbonegro som var "Hank von Helvete"

I Melodi Grand Prix som hålls i Oslo den 2 mars ser vi honom stå på musikscenen igen. Det är i arenan Spektrum det sker där han tävlar med Fake It  ⇨ (YouTube)

Cornelis Vreeswijk deltog faktiskt i egen hög person i Melodifestivalen 1972. Enda gången han var med för övrigt. Det blev en delad 6:e plats med låten Önskar du mig, så önskar jag dig.

                       Hans-Erik Dyvik Husby som Cornelis Vreeswijk i filmen "Cornelis".

Kommentarer