SVT om årets Mello: "Mindre flams - mer tydlighet"

På sin blogg inleder SVT året med att avslöja lite om innehåll och inriktning i kommande festival: "I Mello 2018 var humorn ett tema som stack ut i startfältet. Namn som Edward Blom och Rolandz fick folk att höja på ögonbrynen. Men den inriktningen får ingen fortsättning 2019."

Det beskedet vet vi är till glädje för många. Sedan är det ju alltid svårt det där med humor. Vad som är humor skiljer sig åt markant människor emellan och är väldigt individuellt. Det är stor skillnad på humor och flams och trams. Skratt och flabb är verkligen inte samma sak om ni frågar ESCsverige.

Jämfört med förra året har humorspåret denna gången falnat, skriver SVT:

"Tydligheten har klivit fram säger Christer Björkman. Genremässigt har man valt väg och tvekar inte. Det tyder på att man har förstått att man inte kan göra alla målgrupper nöjda genom att späda ut. Genom att välja väg träffar man bättre och vinner i trovärdighet och igenkänning."

"Vi har känt att vi har kunnat lägga över det humoristiska på de fyra programledarna, varav två är uttalade komiker. På det sättet vilar inte allt ansvar på tävlingen att leverera, säger Christer."

Det låter lovande så här exakt en månad kvar till att årets Melodifestival kör igång med första deltävlingen.

Kommentarer