Danmark: En av de uttagna finallåtarna har avslöjats

Man får dra i de fåtal halmstrån som ges när det kommer till årets danska uttagning. TV-bolaget DR har verkligen hållt igen på informationen. Men nu har åtminstone ett av de tio finalbidragen avslöjats.

Det kanske inte är så dramatiskt som det låter. Nej, det handlar om titeln och låtskrivarna. I Couldn't Give It Up är ett av bidragen i Dansk Melodi Grand Prix i Herning.

Läs också:  Dansk Melodi Grand Prix 23 februari →

I Couldn't Give It Up har skrivits och producerats av Ryk och Aidan O'Connor. Frågan är om det är Ryk själv som ställer upp och framför låten. Han var med i den tyska finalen förra året och kom trea med sin egenhändigt komponerade You And I.

Senast vi hörde av något från DR var när de i oktober berättade om platsen och datumet för 2019 års DMGP. Därefter har det som sagt varit ovanligt tyst. Men mycket snart kommer det att hända saker. Mitten eller slutet av januari är nämligen den tidpunkten på året då DR presenterar de tio uttagna finalisterna.

Fram till dess får vi hålla till godo med att ha någorlunda kunskap om en av dem, övriga nio ges det förhoppningsvis besked om senare denna månad.

Kommentarer