Är detta Greklands hetaste kandidat till Eurovision?

TV-bolaget ERT har som väntat bekräftat att man tänker utse årets ESC-artist internt. Frågan är vem de har i tankarna. Kan det vara Nikos Gkanos?

I flera månader har hans namn varit på tal hos olika fansajter. I december ska han ha varit synlig vid tv-stationens högkvarter i Aten vilket omgående tolkades som att han var att betrakta som den troligaste grekiske representanten i ESC 2019.

Men sedan har det också varit tyst en längre tid kring honom. Skriverierna om att Nikos Gkanos kanske var den främsta kandidaten började redan i november, men har sedan avstannat något bortsett från enstaka artiklar i olika medier. Om ERT verkligen har honom med i sina beräkningar borde de väl ha lagt upp marknadsföringen på ett annat sätt?

Det får vara hur det vill med den saken, nu har även ESCsverige berättat att det mycket väl kan bli Nikos Gkanos i Tel Aviv. En 35-årig sångare som för 15 år sedan var med i en tv-sänd talangtävling.

Sedan dess har han mest uppträtt i Grekland, Cypern och inför grekisk diaspora i Australien och USA. Han jobbar också som modell.

Grekland missade ESC-finalen i fjol och kom på en sammanlagd 34:e plats. Näst sämsta resultatet någonsin. Firar 45-årsjubileum i Eurovision i år.

Kommentarer