Sångare från "One Direction" uppges ska tävla för Irland

TV-stationen RTE har gjort sitt slutliga val, erfar tabloiden Irish Mirror. Det blir 25-årige Niall Horan som får åka till Eurovision i Tel Aviv. Han är mest känd för att vara en av medlemmarna i det brittisk-irländska pojkbandet "One Direction".

Glöm tidigare artister som det snackats om. Nu handlar det enligt Irish Mirror om Niall Horan och ingen annan. Han är inne i sin solokarriär efter den paus som "One Direction", ibland förkortat 1D, tog för några år sedan. Bandets debutsingel What Makes You Beautiful släpptes 2011 och låg högt upp på topplistorna i många länder, bland annat Sverige.

Det var på lördagen Irish Mirror på sin webbplats hävdade att de kunde avslöja det irländska valet av artist. Artikeln togs dock bort efter en stund. Antagligen för att man av misstag publicerat nyheten för tidigt och inte hållt sig till det embargo RTE utfärdat. Så spekuleras det i alla fall på fansajten escnation.com som var först med att berätta storyn.

Merparten av de irländare som skriver inlägg där verkar vara av uppfattningen att RTE gjort ett bra och genomtänkt val, om det nu är Niall Horan de bestämt sig för vill säga.

Irish Mirror uppgav i sin senare avpublicerade artikel att tv-bolaget tänker gå ut med nyheten i veckan som kommer. Då ska Niall Horan för övrigt vara på väg till en musikstudio i USA för att spela in nya låtar, bland annat den han ska delta i ESC med. Även detta visste tidningen att berätta.

Kommentarer