Bandet Lake Malawi tävlar för Tjeckien

De var den internationella jurygruppens förstahandsval och vann också onlineröstningen. Därmed blir det låten Friend Of A Friend med gruppen Lake Malawi som åker från Prag till Tel Aviv.

Resultatet från uttagningen "Eurovision Song CZ" presenterades på en presskonferens tv-bolaget CT höll i på måndagen. Totalt 22 poäng räckte till seger. Barbora Mochowa, Jakub Ondra och Pam Rabbit delade alla tre på andraplatsen med sina 18 poäng.

Indie pop är Lake Malawis specialitet.



Låten de ska delta i ESC med är en skön soulinspirerad och taktfast sak. Kvalitativt är det av hög nivå vilket måste sägas gälla nästan alla de åtta bidrag som var med i den nationella uttagningen.

När nu Tjeckien är redo för sin åttonde Eurovision bör de med dagens val av låt och artist ha goda chanser att ta sig från semin till finalen. Det lyckades de med senast i Lissabon, 6:e-platsen där är landets bästa placering hittills.

Bandets officiella hemsida:  lakemalawimusic.com

Kommentarer

  1. Här är jag inte överens med er. Tycker detta är rent av dåligt och av otroligt låg kvalitet och har väldigt svårt att tro att det går till final (om inte detta blir ett osedvanligt dåligt år)

    SvaraRadera
  2. Det är en skit cool låt även om den inte är det bäst jag hört. Mer funk & r&b i eurovison (jag fick Eric Gadd vibbar på stört.)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar