Olivia Newton-John tvingas dementera dödsrykten

Hon blev känd för den svenska publiken när hon tävlade i ESC 1974, samma år ABBA vann. Sångerskan och skådespelerskan Olivia Newton-John drabbades på nytt av cancer i höstas. Nu gör ihärdiga rykten gällande att hon bara har veckor kvar att leva. Men det avfärdar Newton-John själv.

Det är BBC News som rapporterar om ryktena som florerar i USA och Australien. Att Olivia Newton-John skulle vara dödssjuk och inte ha långt kvar. Men det dementerar hon bestämt på Twitter →

"Det är rykten som är betydligt överdrivna. Jag mår bra, kanske ligger lite lågt men är full av liv. Happy New Year! Here's to a wonderful 2019! Love & Light, Olivia."

70-åriga Olivia Newton-John meddelade i september förra året att hon för tredje gången drabbats av cancer. Hon sade i samband med det att hon återigen trodde sig kunna besegra sjukdomen. Enligt BBC News genomgår hon strålbehandling och intar marijuana av medicinska skäl.

Olivia Newton-John, född i England och uppvuxen i Australien, fick sitt stora genombrott i filmen "Grease" i slutet på 70-talet. På 80-talet spelade hon in skivor och fick hits som Xanadu och Physical.

Men det var i Eurovision 1974 Olivia blev ett namn att lägga på minnet internationellt.

Hon var värdnationen Storbritanniens hopp i tävlingen i Brighton med Long Live Love. Den hamnade på 4:e plats, en placering bidraget fick dela med låtarna från Luxemburg och Monaco.

Ingen av dem kunde dock rå på Sveriges representanter detta år. Waterloo med ABBA stod efter omröstningen, och med det poängsystem som gällde i tävlingen då, som en ganska säker segrare.

Kommentarer