Sahlene hade hoppats få tävla i Estland

Strax innan SVT i november avslöjade artisterna för årets Mello hörde ESCsverige talas om att Sahlene skulle vara en av deltagarna. Det visade sig inte stämma. Men nu kommer faktiskt uppgifter som säger att hon var redo för comeback - dock inte i Sverige utan i Estland.

Det är Sahlene själv som enligt escXtra.com berättar att hon hade hoppats komma med i 2019 års estniska uttagning "Eesti Laul" med en låt skriven av Linnéa Deb. Men bidraget refuserades och var inte bland de 24 uttagna.

"Jag ger inte upp utan hoppas på bättre tur längre fram. Jag kommer definitivt att försöka igen",  säger Sahlene.

Anna Sahlin med artistnamnet Sahlene representerade Estland när de arrangerade ESC 2002 på hemmaplan i Tallinn. Hon kom på delad 3:e plats med Runaway.

2003, 2006 och 2009 tävlade Sahlene i Melodifestivalen med låtarna We're Unbreakable, This Woman och Killing Me Tenderly. Ingen av dem tog sig vidare till final.

I ESC i Stockholm 2016 körade hon bakom australiska Dami In.

"Eesti Laul" består av två deltävlingar 31 januari och 2 februari och saknar inte svenskt deltagande. Victor Crone finns med i startfältet med låten Storm. Får se om han lyckas nå finalen den 16 februari.

Läs också:  Från Mello till estniska "Eesti Laul"

Kommentarer