Splitter ny Mello- och ESC-säsong äntligen här

I och med att årets första månad anlänt drar ännu en säsong igång på allvar. Som alltid innebär januari en rivstart. Exempelvis väntas sex-sju länder bli klara med sina Eurovisionbidrag den här månaden.

Vi vet med säkerhet att Frankrike, Malta, Spanien och Tjeckien arrangerar sina nationella finaler i januari. Dessutom har både sanmarinesisk och österrikisk tv flaggat för att man tänker presentera sina interna val av bidrag. Och så har vi Finland, blir det denna månaden YLE ger oss ett namn på en artist som åker till Tel Aviv?

De tio deltagarna i isländska "Söngvakeppnin" ska offentliggöras inom kort, likaså bidragen i "Dansk Melodi Grand Prix". Finalisterna i Norges "Melodi Grand Prix" presenteras av NRK på en presskonferens den 25:e.

ESC-semi 1 eller 2
28 januari vänder vi blickarna mot Tel Avivs gamla rådhus. Då ska det nämligen avgöras i vilken semifinal Sverige och de andra länderna ska igenom. Semi 1 den 14:e eller semi 2 den 16:e maj?

Något försenat men ändå, en första omgång biljetter till Eurovision-arenan Tel Aviv Convention Center släpps. Exakt datum för release uppges inte vara långt borta. Detsamma gäller för den speciellt framtagna logotypen med nästa års tema och slogan "Dare To Dream".

Mellos startordning nästa vecka?
Så börjar det också röra på sig ordentligt beträffande Melodifestivalen. Startordningen för deltävlingarna kommer att presenteras och kanske blir det av redan nästa vecka? Vi får se vad Björkman & Co hittar på.

Kringarrangemangen i de städer Mello gästar läggs fram av bolaget Live Nation. "Välkomstfesterna" riktar sig till hela familjen, innehållet ska ha tydlig familjevänlig prägel. Tänk Bolibompadraken så förstår ni resten.

I slutet av månaden reser deltagarna i festivalens första omgång till Göteborg. Redo att dra igång 2019 års upplaga av hela Sveriges efterlängtade och älskade musikfest.

Alltid uppdaterad med händelser:  Kalendern

Annat ni inte får missa är ESCsveriges nya logga som tas i bruk i morgon. I januari lanserar vi också en ny specialsida tillägnad Eurovision Choir of The Year. Glöm heller inte årskrönikan om Mello 2018 som SVT1 visar nu på lördag mellan klockan 18:30-19:30.

Ja, ni ser ju själva. Det är knökfullt i januari. En händelserik månad. Och då är detta bara sådant som vi i förväg vet kommer att ske. Lägg till sånt som ESCsverige i nuläget inte har kunskap om så inser var och en att 2019 års säsong är ett faktum. Visst ska det bli kul!

Nu kör vi! 

Kommentarer