Robin Packalen ny het finsk ESC-kandidat

Allt fler finska fans tror det blir 20-årige Robin Packalen som YLE kommer att presentera på sin presskonferens 29 januari. Hans namn är nu det som nämns mest på Eurovision-forumet Viisukuppila.fi →

Han är känd som Robin kort och gott. Fick skivkontrakt redan som 14-åring och 2012 toppade låten Frontside Ollie den finländska singellistan. Det är de senaste dagarna som Robin seglat upp som den kanske hetaste ESC-artisten för Tel Aviv.

Läs också:  Finskt artistavslöjande närmar sig

Mikael Saari har varit på förslag länge, likaså Tarja Turunen, tidigare sångerska i Nightwish. Men nu när presentationen av vem finsk tv bestämt sig för kommer allt närmre är det som sagt Robin som allt oftare förs på tal.

På Eurovision-forumets avdelning "UMK 19-konsepti- ja artistispekulaatiot"  har någon eller några av de idoga fansen dessutom räknat ut en annan intressant sak. Den 8 februari har nämligen YLE tänkt att låta den valda artisten få presentera sin första låt. Ytterligare två låtar följer veckorna därpå och leder sedan fram till låtfinalen den 2 mars. Där ska artisten framföra totalt tre låtar som tittare och jury får rösta på.

Upplägget är alltså i stora drag detsamma som för Saara Aalto förra året.

Då röstades Monsters fram som det bidrag Saara skulle ta med sig till Eurovision i Lissabon.

Kommentarer