Ett sånt år - alla kurvor pekar uppåt!

När nu hela 2018 kan summeras visar det sig att ESCsverige hade nästan 190 000 unika besökare. Det är fantastiska siffror och en mycket stor ökning jämfört med föregående år.

Vi har mätt antalet besökare till bloggen med samma metod sedan 2015. Och det år vi precis har lämnat blev ett rekordår. Det har konstaterats förut och upprepas gärna. Omgörningen i början av 2018 som innebar en mer lättöverskådlig sajt med bredbildsformat och enklare sätt att söka efter artiklar ledde snabbt till att intresset tilltog.

Det är nog den främsta anledningen till att fler hittar hit. Det i kombination med satsningen på att hålla ESCsverige ännu mer uppdaterad med senaste nytt förklarar uppgången.
Det är så tydligt att en liten men ändå nedåtgående besökstrend från 2016 och framåt kunde brytas förra året. Vi trodde aldrig att det skulle ske så radikalt och kraftfullt som skedde. För detta är vi oerhört tacksamma. Man tackar för förtroendet och hoppas på att utvecklingen i någon mån håller i sig.

Varifrån kommer alla?
De allra flesta, omkring 70%, som hittar hit är från Sverige eller har svenska IP-nummer. Men varifrån kommer då alla övriga? Detta förs det statistik på sedan slutet av mars 2017. Under dessa snart två år har ESCsverige haft unika besökare från 121 olika länder. Inte helt oväntat dominerar besökare från Skandinavien:


Där har ni alltså besökstoppen! Alla de länder som någon gång deltagit i Eurovision har haft ärenden till ESCsverige. Några av dem är inte så många (under 30 besökare) men är i alla fall representerade. Så här ser det ut i botten på listan över var de hör hemma geografiskt:

Georgien  2   
Andorra  3   
Slovakien  3   
San Marino  3 
Azerbajdzjan  4 
Monaco  5  
Makedonien  6   
Montenegro  6   
Albanien  7   
Moldavien  8
Armenien  10
Bulgarien  10
Bosnien  12
Cypern  14
Luxemburg  15
Malta  20
Vitryssland  22
Litauen  22
Rumänien  22
Marocko  27
Slovenien  27

För övriga ESC-nationer som inte är listade här ligger besöksantalet på mellan 33 𑁋 136

Kommentarer