Nya turer kring Irlands blivande ESC-tävlande

"Fake news!" basunerar brittiska Wiwibloggs.com ut och återger kommentarer från ansvariga på tidningen Irish Mirror och tv-bolaget RTÉ. Niall Horan är i nuläget inte klar för årets Eurovision.

Brynmor Pattison från Irish Mirror klargör via ett inlägg på Twitter;

"Vi har INTE publicerat någon story med det innehållet, inte hade vi planerat att göra det heller. Det finns ingen artikel från oss i just det här ämnet och följaktligen har det heller aldrig funnits någon text att ta bort eller radera."

Läs också:  Sångare från "One Direction" uppges ska tävla för Irland

Vad säger man då på SVT:s irländska motsvarighet RTÉ? Wiwibloggs har varit i kontakt med tv-kanalens delegationschef för ESC, Michael Kealy;

"Vi håller fortfarande på att gå igenom de 430 låtar som skickades in. Så det är alldeles för tidigt att utesluta något definitivt."

Här är det väl närmast intressant att Niall Horans namn inte avfärdas eller dementeras. Å andra sidan bekräftar delegationschefen inte något. Det är ett svävande svar som går att tolka lite hur som helst.

Om man ska sammanfatta det hela så verkar det som att irländsk tv inte nu är beredda att offentliggöra vem de har i åtanke för sitt interna val. Kanske att avtalet med den tilltänkta artisten inte är klart än. Visst kan det bli Niall Horan till slut ändå, men också lika gärna någon helt annan.

Vad gäller ursprunget till de senaste turerna, webbartikeln som påstods komma från Irish Mirror, är det nog bara att instämma i uttrycket "Fake news!". Sedan är det mycket möjligt att den som ville spela oss ett spratt med sina falska skärmdumpar från Mirror får rätt i själva sakfrågan, att Niall Horan sjunger för Irland i ESC 2019. Men det har vi inte facit på än, här är det bara att vänta på besked från RTÉ.

Kommentarer